Onderhoudstips voor een elektrische scooter

Elektrische scooters als NIU zie je steeds vaker op straat rijden. Hoe zit het echter met het onderhoud van een elektrische scooter? Wat dat betreft, is een elektrische scooter geen slechte aankoop. De scooters hebben namelijk minder onderhoud nodig dan een scooter met verbrandingsmotor. Dat komt doordat een elektrische scooter geen onderdelen heeft die slijten. Bovendien hoeven er ook geen onderdelen gesmeerd te worden. Eigenlijk hoef je dus alleen de banden en de remmen te laten onderhouden.

Laat de scooter niet te lang in de schuur staan

Belangrijk is wel om je elektrische scooter 25 km niet te lang ongebruikt in de schuur te laten staan. Dat is namelijk slecht voor de accu van de scooter. Verder geldt dat je de accu regelmatig moet opladen. Over het algemeen kun je een accu ongeveer 2000 keer opladen. Met een actieradius van gemiddeld 50 kilometer komt dat er op neer dat je op één accu ongeveer 100.000 kilometer zou kunnen rijden. Volg je bovenstaande tips op en laat je remmen en banden regelmatig controleren, dan hoef je niet snel problemen te verwachten. Wat dat betreft is een e-scooter dus praktischer dan een reguliere scooter.

Het weinige onderhoud is één van de voordelen

Dat een elektrische scooter weinig onderhoud nodig heeft is slechts één van de vele voordelen. Zo is de scooter ook stil en rijden de e-scooters van tegenwoordig ook zeer comfortabel. Wat het design van de scooter betreft, valt er steeds meer te kiezen. Er zit dus altijd wel een model tussen die goed bij jou past. De elektrische scooter is het perfecte vervoermiddel voor in de stad. Toch kun je er vanwege de prima actieradius ook best wat verder meer rijden. Je moet alleen niet vergeten om de scooter ook op tijd op te laden. Overigens scheelt het je ook veel geld dat de scooter op elektriciteit loopt. Zeker nu de benzineprijzen vrij hoog liggen.