De mooiste vakantieparken in Limburg

Wie weet bent u van plan om een vakantiehuis te gaan huren in Limburg. Een prettige gedachte, want Limburg is een hele mooie provincie. Het is ook een geweldige regio voor een vakantie, kort of lang. Limburg leent zich perfect voor een weekend of week met vrienden of familie. Het heuvelachtige landschap en de leuke steden geven bijna het gevoel of je in het buitenland bent. Limburg is het hele jaar de moeite waard. Dus of je nu een vakantiepark voor de meivakantie zoekt, of juist iets voor kerst of oud en nieuw. De provincie is sfeervol, gezellig en heeft voldoende te bieden ongeacht de weersomstandigheden.

Wat te doen in Limburg?

Er kan heerlijk gewandeld of gefietst worden in het heuvellandschap en de vele bossen. Er zijn leuke plaatsen met prachtige vakwerkhuisjes, waar heerlijke streekgerechten worden geserveerd. Vergeet ook niet al die prachtige kastelen die u kunt aantreffen in Limburg. Limburg heeft heel veel in huis en heeft dan ook een lange historie; Maastricht bijvoorbeeld bestaat al sinds de Romeinse tijd. Zie ook de top-10 highlights van Zuid-Limburg, het Heuvelland.

Vakantieparken van Landal in Limburg

Er is heel veel aanbod van vakantiehuizen in Limburg. Het ligt er echter aan wat uzelf wilt. Wilt u een weekendje weg of een lang weekend, een midweek, een week, twee weken of zelfs drie weken. In Limburg zijn er ook een aantal parken van Landal Greenparks. Vooral in zuidelijk Limburg in de buurt van Maastricht is Landal ruim vertegenwoordigd. Je hebt hier onder andere Marina Resort Well, Aerwinkel, De Cauberg, Hoog Vaals en de Lommerbergen. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke parken vanuit waar je eenvoudig het landschap en de bekende steden als Maastricht en gebieden als het Drielandenpunt kunt bezoeken. Ook is het een perfecte bestemming voor de wielrenner!

Center Parcs in Limburg

Een andere populair vakantiepark dat je veel tegenkomt in Limburg is Center Parcs. Bekende parken zijn Het Heijderbos, Limburgse Peel, Het Meerdal. Center Parcs heeft heerlijke comfort cottages, perfect voor een weekend met de familie. Deze cottages zijn van alle gemakken voorzien. Luxe sanitair, een eigen keuken maar ook een open haard. Sommige huisjes zijn voorzien van wellness. Denk aan een jacuzzi of een sauna. Op die manier kom je helemaal tot rust in een van de mooiste provincies van Nederland! Zoek je een vakantiepark met zwembad? Dan zit je hier natuurlijk ook helemaal goed. Want Center Parcs heeft prachtig mooie zwembaden, zowel binnen als buiten. Op die manier weet je zeker dat jij en de kinderen zich niet hoeven te vervelen tijdens een vakantie in Limburg.