Extreme sporten kunnen leiden tot extreme kosten

Als echte outdoor sporter houd jij wel van bijzondere sporten beoefenen. Samen met wat andere vrienden hebben jullie besloten om een weekje naar Noorwegen te gaan. Jullie willen namelijk de prachtige landschappen van Scandinavië ontdekken. Nu komt er binnen de groep het onderwerp van raften ter sprake. Na enig onderzoek komt de Sjoa rivier naar voren als beste raft locatie. Deze rivier blijkt uit reviews een van de spectaculairste rivieren van Scandinavië te zijn. Echter is raften een vrij intensieve en gevaarlijke sport. Want wat als er een ongeluk gebeurt tijdens de tocht? Zijn jullie dan verzekerd of moeten jullie zelf alles betalen?

De adventure- & survival verzekering
De adventure- & survival verzekering zorgt ervoor dat wanneer je op reis gaat en een bijzondere sport gaat beoefenen, je verzekerd bent tegen de kosten als er zich een onvoorziene situatie voordoet. In het bovenstaande voorbeeld zou het kunnen voorkomen dat er een zoekactie moet worden ingezet of dat er medische kosten in rekening moeten worden gebracht. Deze kosten kunnen erg hoog oplopen als er geen adventure- & survival verzekering afgesloten is. Bij het wel afsluiten van zo’n verzekering worden de kosten namelijk gedekt door de verzekeringsmaatschappij. Een adventure- & survival verzekering wordt meestal tegelijk afgesloten met een reisverzekering.

Wat zijn bijzondere sporten?
Maar wat wordt er verstaan onder bijzondere sporten? De meeste bijzondere sporten horen bij de categorieën: bergsport, luchtsport en watersport. Binnen deze categorieën vallen bijvoorbeeld: bergbeklimmen, parachutespringen, raften en paragliden.

Wat wordt er gedekt?
Deze verzekering voor bijzondere sporten dekt de kosten bij verschillende situaties, namelijk: SOS-kosten, reddingskosten, repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, beschadiging/verlies/diefstal van bagage, ongevallendekking en medische kosten.

In welke landen is dit geldig?
Mocht je een adventure- & survival verzekering afsluiten, is het wel handig om te weten in welke landen dit nou allemaal geldig is. De verzekering geldt binnen heel Europa, inclusief de Azoren, Canarische eilanden, Madeira en voor niet-Europese landen die aan de Middellandse Zee liggen. Mocht je buiten Europa een bijzondere sport gaan beoefenen, dan is het handig om een reisverzekering af te sluiten inclusief medische kosten, werelddekking en bijzondere sporten en ongevallen.