Veelzijdig Indonesië

We kennen allemaal wel iemand die een keer naar Indonesië is geweest. Niet zo gek, Indonesië is immers een prachtig land en de connectie die het heeft met Nederland maakt het aantrekkelijk om dit land te verkennen. Veel mensen trekken jaarlijks eropuit naar Indonesië en dan vooral naar Bali. Dit vind ik jammer! Bali is prachtig, maar Indonesië heeft zó veel meer te bieden dan Bali. Om jullie een impressie te geven van wat er nog meer te zien is in Indonesië ga ik jullie meenemen naar een paar van de mooiste plekken die ik bezocht heb in Indonesië, buiten Bali om.
Sumatra
Sumatra is één van de grootste eilanden behorend bij Indonesie. Het is echter niet heel populair onder toeristen en dit vindt ik onbegrijpelijk. Sumatra is een prachtig eiland met vulkanen en dichtbegroeide jungles. Hou je van natuur? Dan moet je naar Sumatra. Doordat het niet zo een populaire bestemming is als Bali, vindt je hier ook nog authentieke culturen en inheemse dorpjes.
Mijn meest memorabele momenten in Sumatra? Wilde olifanten en orang-oetangs spotten! Je gaat samen met een gids de jungle in en gaat opzoek naar deze prachtige dieren. Overigens kan je dit eenvoudig boeken met Footprint Travel en geen zorgen, de dieren worden hierbij niet verstoord!

Java
Java is een populair eiland onder toeristen, echter gebruiken de meeste toerist dit als locatie voor een rondreis en stoppen zij bij het bezoeken van de stad Jakarta. Java biedt zoveel meer dan alleen deze wereldstad. Java is een eiland waar je de eeuwenoude cultuur van Indonesie leert kennen. Zo heb je de 1000 jaar oude Boeddhisitische Stoepa Borobudur (zie foto) tempel en de Hindoeistische tempel Prambanan.

io

Sulawesi
Wil je zien hoe de inheemse bevoking leeft? Bezoek dan Sulawesi! Hier zijn talloze onontdekte dorpjes te vinden waar je nauwelijks een toerist tegenkomt. Je kunt met Footprint Travel zelfs een reis boeken waar je bij de lokale bevolking slaapt! Bezoek de echte authentieke vismarktjes en laat deze vers voor je bereiden door een local. Sulawesi zal je verbazen door zijn veelzijdigheid aan jungles, cultuur en prachtige stranden.
Footprint travel
Ben je nou opzoek naar een reis naar een gebied die hier beschreven is? Footprint Travel biedt reizen aan naar elk gebied die in dit artikel beschreven is. Footprint Travel biedt uitsluitend duurzame reizen aan! Alles is natuurvriendelijk en daar waar mogelijk, wordt de lokale bevolking betrokken en gestimuleerd. Footprint Travel houdt niet van massa, maar van persoonlijke aandacht. Stel dus zelf jouw eigen reis samen en Footprint Travel helpt jouw hierbij. Bekijk de Indonesie reizen pagina van Footprint Travel en bekijk wat je allemaal kan doen tijdens jouw droomreis!